Minimaliseer de hoeveelheid chemische stoffen in je sap

Minimaliseer de hoeveelheid chemische stoffen in je sap

Hoe een gear juicer kan helpen bij het minimaliseren van agrarische chemicaliën in je zelfgemaakte sap.

 

Hoe werkt het?

Het mooie van een gear juicer (ofwel een single-gear of een twin-gear juicer), is dat hij kan helpen bij het minimaliseren van agrarische chemicaliën en pesticiden in je zelfgemaakte sap. ‘Hoe weet de sapcentrifuge dat?’ vraag je je af. ‘Is er een mechanisme dat de chemische stoffen en pesticiden detecteert?’ Het antwoord op beide vragen is nee. Ik zal het uitleggen.

Bij de teelt van groenten of fruit spuit een boer met pesticiden en chemicaliën om te planten te beschermen tegen insecten en bederf van zijn oogst tegen te gaan. Deze middelen sijpelen in de plant en worden ingebed in de vezels van de groenten en het fruit. Na verloopt van tijd worden de chemicaliën resistent tegen afbraak en blijven ze achter in het voedsel.

Deze pesticiden en chemische resten zijn schadelijk voor onze gezondheid. Dat is waarom het kopen van biologische voedingsmiddelen is uitgegroeid tot een populaire trend, wanneer consumenten zich de gevaren van deze chemische stoffen realiseren. Ik moedig altijd aan om biologische producten te kopen, maar als dat niet goed beschikbaar is kan een sapcentrifuge helpen de toxiciteit in het sap te verlagen.

Hoe scheidt een gear juicer dan deze chemische stoffen? Het geheim zit hem in de werkwijze.

 

Vergelijking

De werking van een centrifugale sapcentrifuge

Bij het maken van sap met een sapcentrifuge die werkt met messen, snijden deze messen de producten (fruit of groente) in zeer kleine stukjes en draait ze dan op hoge snelheid rond om het sap eruit te persen. Door het hakken van het product worden ook de moleculen gesneden, waardoor de chemische stoffen in de vezels van het product terecht komen. Dit zorgt ervoor dat de chemicaliën vrijkomen in het sap dat wordt uitgeperst. Zo drinken we dus verontreinigd sap.

Aan de andere kant…

 

De werking van een gear juicer

Bij het maken van sap met een gear juicer worden producten gebroken en gemalen om het sap eruit te persen. Hierdoor worden de diepliggende voedingsstoffen en enzymen vrijgegeven, terwijl de chemicaliën onaangetast in de vezels achterblijven. De chemische stoffen die resistent zijn geworden tegen afbraak blijven achter in de pulp, wat de reden is waarom we de pulp niet opnieuw gebruiken mits het om biologische producten gaat.

Het resultaat

Zie onder het resultaat van een test met boerenkool, gedaan door het Advances Analyst Center, Korea Institute of Science & Technology. Het resultaat laat zien dat de Alpha Juicer helpt om 85% van de restanten bestrijdingsmiddelen in het sap te verwijderen, wat de hoeveelheid omlaag brengt naar een acceptabel niveau.

 

Zie Alpha Juicer Lab Test Resultaat

Bestrijdingsmiddel Restanten in het sap (ppm) Restanten in de pulp (ppm)
Diazinon

Parathion

Triforine,

Glyfosaat

1,96

2,30

5,29

17,62

12,43

15,44

13,53

38,00

 

ppm = parts per million

Let op: er is geen compromis voor kankerpatiënten. Als je sap maakt voor kankerpatiënten, gebruik dan echt alleen biologische producten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *